2017. július 25. kedd, Kristóf és Jakab napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
V. Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál
Írta: kakukk.ro    2013. június 24.

Idén ötödik születésnapját ünnepli a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál, amely méltán nevezhető a város és a megye egyik büszkeségének és legnívósabb eseményének.

A szervezők, akik megálmodták ezt a fesztivált, csak remélni merték, hogy eljut az ötödik születésnapjáig. Ez természetesen nem csak a kitartó munka és elszánt akarat érdeme, hanem azoké is, akik évről évre segítették ezt a fesztivált. Büszkék vagyunk rá, hogy Csíkszeredában sok jóakaratú ember van, akik már kezdetektől támogatták a fesztivált, és amire még büszkébbek vagyunk, hogy a város vezetősége és a megye elöljárói is a kezdetektől a rendezvény támogatói voltak. Az utóbbi években pedig egyre több alapítvány, kulturális szervezet és magáncég csatlakozott támogatóinkhoz, akik nélkül nem jutottunk volna el az V. évfordulónkig.

Éppen ezért kiemelkedő fellépők felsorakoztatásával és kiegészítő programok szervezésével szeretnénk méltón ünnepelni az ötödik születésnapot. Az első, ún „Majdnem jazz napon” világzene kap főszerepet, itthoni és magyarországi hírességek lépnek színpadra. Szombaton latin jazzel indít a kiváló Trio Ricardo, majd Harry Tavitiant, Románia egyik leghíresebb jazz zenészét üdvözölhetjük színpadunkon Cserey Csabával. Sztárvendégünk pedig a világhírű Nik Bärtsch lesz Svájcból Ronin nevű zenekarával, akiket nagy izgalommal várunk, hisz hozzájuk hasonló magas rangú zenészek még nem léptek fel Csíkszeredában. Fellépésüket a Salvator keserűlikőr kiemelten támogatja. A harmadik napon az itthoni különlegességek mellett Magyarország első számú professzionális big bandjét üdvözölhetjük színpadunkon, a Budapest Jazz Orchestrát.

A fesztivál, hagyományaihoz híven most is fellépési lehetőséget biztosít itthoni zenekaroknak, valamint az ország jelentős zenészeinek. Idén is több stílust vonultatunk fel a latin jazztől a “modern”, azaz a fiatalok által kedvelt jazzen át a tradicionális jazzig.

A fesztiválra a gyerekek belépése ingyenes, ismét lesz “gyermekmegőrző” játszóház a kicsiknek a koncertek ideje alatt, valamint zenés gyerekprogramok. A felnőtteket pedig borkóstolóval, filmmel és egyéb programokkal várjuk a koncertek mellett. Nagy szeretettel várunk mindenkit a 2013-as ünnepi Jazzfesztiválra!

Szilágyi Nóra

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: