2017. június 26. hétfő, János és Pál napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Ilyen lesz a gyerekcipő divat az idén
Írta: kakukk.ro    2015. december 17.

A gyerekcipő divatot nagyon sok esetben felülírják a praktikus használatra vonatkozó tulajdonságok, de ennek ellenére meghatározhatók azok a trendek, amelyek a gyerekcipő divatot alakítják az idei őszi-téli szezonban.

Ilyen lesz a gyerekcipő divat az idénA gyerekcipőkkel szemben mindig komoly elvárásokat támasztunk, hiszen a gyermekeink a legdrágábban számunkra és csak a legjobbat szeretnénk adni nekik. Ezért az idei téli trendet is a robusztusság és a kényelem határozza meg, de kiemelt figyelmet kapott a cipők hőtartása is.

A kislányok számára a bélelt mid-cut modellek jelentenek rendkívül trendi választást, de az igényes kivitelben készült téli csizmák is igencsak divatosak. Az idei őszi-téli időszak slágertermékei a rusztikus bakancsok is, amelyek nem csak divatosak, de minőségi kivitelben készítve roppant praktikusak is. Az ízléses, visszafogott színvilág, illetve a viseltes mintázat jelent igazán vonzó összeállítást. A lányos gyerekcipők divatszínei idén a rozé, a málna és a szeder árnyalatai, illetve ezek bézzsel történő kombinálása jelenti a tökéletes trendiséget.

A fiúk esetében a hegymászó bakancsok és a menő csizmák határozzák meg a divatirányzatot. A kisfiúk esetében a drappot és a szürkét a Mercedes F1 csapata által használt kék szín teszi izgalmassá, egyes esetekben némileg világítóbb verzióban. A nagyobb fiúk cipő divatjában megkerülhetetlen a komolyságot árasztó fekete szín. Az idei gyerekcipő divat sem múlhat el a feliratok népszerűsége nélkül – halljuk a cipo.ninja webáruház üzemeltetőjétől.

Szerencsére ma már a tudatos vásárlók rákényszerítették a gyártókat arra, hogy ne csak divatos, hanem minden minőségi irányelvnek megfelelő gyerekcipőket gyártsanak. Sajnos túlzás azt állítani, hogy minden gyerekcipő maradéktalanul megfelel a legmagasabb minőségi elvárásoknak, azonban némi odafigyelés árán megtalálhatjuk azokat a lábbeliket, amelyek nem csak szépek és kényelmesek, hanem megfelelő tartást is biztosítanak a lábacskák számára.

Minden szülő tudja, hogy a gyermekei csontozatának és izomzatának fejlődése érdekében olyan lábbelit kell biztosítania, ami megfelelően támasztja a sarkakat. A lábbeli nagyon nagy hatással van a gyerek egészséges mozgásszervi fejlődésére, különösképpen igaz ez az első talpon töltött évekre.

Minél kisebb a gyermek, annál nagyobb jelentőséggel bír, hogy milyen cipőt adunk a lábára. A kisgyermekek esetében kívánatos az egészen puha talp és a kényelmes kivitel, ami megfelelő tartást nyújt a lábfej és a sarok számára. Oda kell figyelnünk a csúszásbiztosságra is; egy csúszós cipő nem csak balesetveszélyes lehet, de túlzott óvatosságra is készteti a gyermeket, így a mozgáskoordinációja nem fejlődik megfelelő mértékben. A cipő anyaga is roppant fontos, lehetőleg természetes bőrből készüljön. A szülők sajnos nagyon gyakran hibát követnek el a vásárlásnál, mivel csak a cipő felsőrészének anyagát vizsgálják, a talpbetét anyagát viszont figyelmen kívül hagyják. Fontos, hogy a talpbetét is megfelelő minőségű természetes anyagból készüljön, hiszen csak így kerülhető el a kisgyermek lábának izzadása.

A téli divatirányzatok figyelembevétele mellett azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a gyerekcipő megfeleljen a téli használat alapvető követelményeinek – tudtuk meg a cipő ninja webáruház üzemeltetőjétől. Általában előnyben részesítjük a hosszú szárú cipőket és bakancsokat, amit nagyon helyesen teszünk, azonban ezeknél a lábbeliknél kiemeltek figyelni kell, az adott cipő elég rugalmas-e a sarok táján. Ez a fajta rugalmasság mindenképpen szükséges annak érdekében, hogy a gyermek kényelmesen tudja mozgatni a lábát a cipőben. A kiváló anatómiai tulajdonságok mellett oda kell figyelnünk, hogy a választott gyerekcipő ne ázhasson be a csapadékos időben sem, illetve megfelelően melegen tartsa a kicsi lábakat.

 

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: