2017. június 26. hétfő, János és Pál napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Niki Belucci 18 évesen vesztette el szüzességét
Írta: Bölöni Bálint    2006. május 27.
, akik szerint tízbõl nyolcan részegen, a párjuk kedvéért, védekezés nélkül adják oda ártatlanságukat. Niki Belucci lapunknak elmesélte: õ a maradék húsz százalékot képviseli, egy gyertyafényes vacsora után, 18 évesen élte át elõször a fantasztikus élményt.

Háromezer 15-18 év közötti tinit kérdeztek a felmérés során. Válaszaikból kiderült: öt fiatalból kettõ megbánta, hogy túl korán bújt ágyba kedvesével. A szüzességüket elvesztõk mindössze húsz százaléka készült fel az aktusra szellemileg, érzelmileg és testileg egyaránt. A lányok több mint fele, a fiúk 37 százaléka pedig egyáltalán nem védekezett.

Niki Belucci szerint fontos, hogy a fiatalok felvilágosultak legyenek. - Nem szabad elkapkodni a szüzesség elvesztését. Érdemes megvárni a megfelelõ pillanatot, hogy minden tökéletesen mûködjön. Nagyon felelõtlenek azok a fiatalok, akik részegen bújnak ágyba, mert lehet, hogy sohasem fognak emlékezni életük egyik legszebb élményére, viszont életreszóló következményeket kell viselniük - mondja vészjóslóan az ország egyetlen topless lemezlovasa. Kérdésünkre elárulta: õ józanon és romantikus körülmények között, tizennyolc évesen veszítette el ártatlanságát.

-A korai közösülés helyett inkább a pettinget és az orális szexet ajánlom, mert így jobban megismerhetik egymás testét a párok - fûzte hozzá Niki Belucci.

- Bár a biológia valóban kopogtathat már 15 évesen is az ajtón, érzelmileg sem a fiúk, sem a lányok nem érettek még ebben a korban egy kapcsolatra - vélekedik Jamnik Judit pszichológus. - Ennek tulajdonítható, hogy valamilyen kényszer - alkohol, kábítószer - kell ahhoz, hogy megtegyék azt, amit valójában még nem is szeretnének. - Jamnik Judit szerint korunkban a filmek és a reklámok is károsan befolyásolják a fiatalok szexualitását, hiszen nagyon korán találkoznak, akár bújtatott formában is, a testiséggel.

-A fiúknál a vadászszenvedély már tizenévesen jelentkezhet. A srácok a barátok elõtt azzal válhatnak "nagyfiúvá", hogy minél több skalpot gyûjtenek. Az érzelmi háttér hiányát azonban jól jelzi, hogy a meghódított lányt nem biztos, hogy elvennék feleségül. A lányok esetében az elkapkodott elsõ testi kapcsolat olyan maradandó lelki károsodást okozhat, ami kihathat a felnõttkori szexuális életre is - állítja a pszichológus. Saját praxisában is találkozott már olyan nõvel, akinél kiderült: lelki problémáit az okozza, hogy fiatal korában lényegében megerõszakolták.

-Gratulálok azoknak, akik életükben elõször részegen vagy erõszakos ráhatásra szeretkeznek - gúnyolódik Dopeman, aki szerint sokan nem fogják fel a védekezés nélküli szex kockázatait. - Azt tapasztalom fiatalokkal beszélgetve, hogy nem is gondolnak arra, milyen veszélyeket rejt a korai szex. Csakis akkor szabad lefeküdni valakivel, amikor már felkészültnek érzi hozzá magát az ember, legyen akár tizenöt, vagy akár húsz éves - figyelmeztet a repper. Õ maga tizenhét évesen veszítette el a szüzességét, és védekezett.

Forrás: szinesbulvarlap.hu
 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: