2017. június 26. hétfő, János és Pál napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Már a fogra is ékszer kerül
Írta: Bölöni Bálint    2007. október 26.


Szeretnél valakit egybõl meghódítani mosolyoddal ? Vagy csak barátodat/barátnõdet akarod meglepni ? Megvan erre is a megoldás. A szép, fehér mosoly manapság már alapkövetelmény, hiszen leginkább mosolyunkkal tudjuk megnyerni embertársaink tetszését, és hogy mosolyogjon valaki szépen ha csúfak a fogai.

{mosbanner:id=29}

Ha szép fogakkal rendelkezel, de mégis valami extrát szeretnél magadnak, a fogékszereket választ.

Káros vagy semleges ?

A szakértõk véleménye megoszlik a fogékszerek esetében. Míg egyes fogorvosok szerint ártalmatlan a fogékszer a fogakra, addig mások úgy vélik, hogy irritációt, allergiát is okozhat, ha pedig a ragasztóanyag nem megfelelõ, akkor súlyosan károsíthatja a fogakat és a foghúst.


Tanácsok a fogproblémák elkerülésére

- fordíts nagy figyelmet a fogmosásra és a fogselymet se hanyagold el - válasz kivehetõ fogékszert, amit étkezés közben könnyen kivehetsz - tisztítsd meg az ékszert naponta - mielõtt úgy döntenél, hogy mégis kell neked az ékszer beszélgess el fogorvosoddal és nézz utána milyen anyagokból készül

Milyen típust válassz ?

Az ajánlat a csillagos ég, úgy árban, mint modellben. Kipróbálhatod a fog tetoválást is, kezdõneved betûjét, horoszkópod jelét is felrakhatod fogadra. De rakhatsz arany ékszert, különbözõ színû kövecskéket is. A fog tetoválást csakis kitûnõ egészségû fogakra teszik fel.


Mibõl áll a beavatkozás ?

Lényegében a beavatkozás során egy aranyból, platinából, színes kövecskékbõl, vagy éppen Swarovsky kristályból készült ékszert ragasztanak fel a fogra. Elõször egy speciális géllel kezelik a fogat, ami megkönnyíti majd az ékszer tapadását. Ezután kerülhet, a kizárólag száraz fogra a kiválasztott ékszer. Végezetül a fogorvos fluorral kezeli a fogat.

Maga a beavatkozás fájdalom mentes, 10-15 percet vesz igénybe, ha a páciens késõbb ki akarja vetetni az ékszert, megteheti azt minden féle kellemetlenségek nélkül.

Mennyibe kerül ?

Egy fogékszer feltevése igencsak változik a dózistól és a felrakási helytõl függõen, de átlagárban 100 és 400 euro között mozog.

kakukk.ro - Fotók: fogekszerek.hu
 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: