2017. június 26. hétfő, János és Pál napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Kristóf Katalin: Hat év után új nagylemez!
Írta: Bölöni Bálint    2009. november 27.
Az ismert popénekesnõ pályája 1997-ben indult a The Cool Project (TCP) nevû csapattal. Katalin sokoldalúsága azonban nem tudott egyetlen projektben megmutatkozni, így az évek során több zenei formációban is szerepet vállalt.

{mosbanner:id=29}

Belekóstolt az amerikai zenébe a Capriccioval, kiadott három dance-albumot a TCP-vel, énekelt Neoton-feldolgozásokat Milannal és beleásta magát a mainstream pop mûfajába, mint szólóénekesnõ. Elsõ nagy sikere a Balázs István által írt Visszavárlak c. dal volt, nevét innen ismerte meg az ország. Szólóban eddig három nagylemeze jelent meg (Visszavárlak – 2001, Karácsony – 2001, Egy hang a szívemben – 2003), a negyedik viszont hat év kihagyás után, 2009 novemberében készült el.

- Miért tartottál ekkora szünetet?

- Fontosabbak lettek a másokkal közös munkáim – meséli Katalin. - Szeretek csapatban dolgozni és ezt a Capriccioval, a TCP-vel vagy Milannal megtehettem. Amíg velük megérett egy-egy új produkció, lemez vagy mûsor, addig nem igazán gondoltam arra, hogy egyedül énekelgessek.

- De végül visszatértél a szólókarrieredhez…

- Ismerõseim és a rajongóim egy része már régóta jelezte, hogy szeretnének valami újat hallani tõlem. Az õ kedvükre szeretnék tenni most a Várlak mindennap c. lemezzel. Régi albumjaimhoz képest a 2009-es elég sok újdonságot tartalmaz, de remélem, hogy a változásokat õk is pozitívan értékelik majd…


- Mondj pár szót a lemezrõl!

- Az album CD-Extra formátumú, azaz CD-DVD lejátszóban audio-CD, de ha számítógépbe tesszük, multimédia CD lesz belõle. A dalok mellé két videoklipet zsúfoltunk fel, valamint szövegkönyv, infók, érdekes történetek is vannak rajta. A dalokkal igyekeztem követni a divatot, mert eddigi lemezeim is az aktuális trendek szerint voltak felépítve. Szövegek szempontjából az új lemez hasonlít az eddigiekhez, hiszen régi jó munkatársaim, László I. Attila és Murányi Tóni itt is közremûködtek. Van a dalok közt könnyedebb, slágeresebb, de van mélyebb értelmû is – kinek-kinek ízlése szerint. A címadó Várlak mindennap a neves magyar DJ, Spigiboy tetszését is elnyerte, az õ egyik mixére is felkerült.

- Történt valami érdekesség a lemez felvétele alatt?

- Amikor a kiadótól megkaptuk a leadási határidõt, két hetünk volt befejezni az anyagot. A lemez fele még csak papíron létezett, úgyhogy sok énekelnivaló volt hátra. Természetesen Murphy közbelépett és másnapra „disznó” egy influenza kapott el, alig tudtam beszélni is, nemhogy énekelni. Persze körbefertõztem a munkatársakat, de orvoshoz menni nem volt idõ, így azóta sem tudjuk, hogy a trendi A/H1N1 volt-e, vagy csak valami igen virulens, de hagyományos nyavalya. A munkamenet a következõ volt: 3 db torokkéményseprõ elszopogatása, egy ének, még 1-2 drazsé, újabb felvétel és így tovább, hogy a nap végén ki lehessen választani a legkevésbé influenzás hangot. Külsõ szemlélõk szerint azonban ez egyáltalán nem hallatszik a lemezen – nevet Katalin.

- Mikorra várhatjuk a lemezt?

- A munkálatok már lezajlottak, a zenei anyagot leadtuk a gyártónak. Reményeink szerint Mikulásra már kapható lesz a CD-árusoknál, valamint online is a www.kristofkatalin.com oldalon. Szeretném megköszönni a Dancs Market Records-nak és Árpi bácsinak, hogy felvállalta a lemez kereskedelmi forgalomba helyezését, a MediaCentrumnak és a lemez producerének, Szász M. Attilának az akadályt nem ismerõ munkát, ugyanakkor mindenkinek köszönetet mondanék, aki a lemezen bármilyen aprósággal is közremûködött – listájuk a lemezborító belsõ felén olvasható és remélem, hogy nem maradt ki senki…

Az utóbbi években nagyon kevés erdélyi magyar könnyûzenei album kerülhetett a polcokra. Amióta 2006-ban a törvényeket megszigorították, már csak a kiemelkedõ produkciók juthatnak el a lemezkiadásig. Katalin 12 éves zenei múltja és az új lemezanyag kiváló minõsége azonban hozzájárul, hogy továbbra is a magyar könnyûzene élvonalából köszönthesse rajongóit. Várjuk az új lemezt, várjuk mindennap!

Forrás: mediacentrum.ro
 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: