2017. június 26. hétfő, János és Pál napja van.
Fiók létrehozása
Jótékonysági koncertet szervez február 28-án este 8 órától Marosvásárhelyen a Woof4Cash...
[ Tappancs ]
A kisállattartás felelősségteljes döntés, hiszen olyan kis lény tartozik majd hozzá a...
[ Tappancs ]
Azt is mondhatnánk, hogy az utóbbi években muffin bumm volt. Nem emlékszem húsz éve, hogy mi...
[ LanGuszta ]
Lassan itt a karácsony, és ilyenkor előszeretettel fogyasztunk olyan süteményeket, amiben a...
[ LanGuszta ]
Új alapokra helyezi a keresőoptimalizálást a Google Glass
Írta: kakukk.ro    2013. szeptember 04.

A Google által kifejlesztett okosszemüveg, a Glass úgy tűnik több területen is átrendezi a játékszabályokat. Az egyik ilyen terület a keresőoptimalizálás, amelyet a hangalapú keresés bevezetésével fog új alapokra helyezni. Nagymértékben fogja befolyásolni a SEO-piacot, amiről tudni kell, hogy hatalmas összegeket mozgat meg. Például az Egyesült Államokban a cégek és szervezetek 550 milliárd forintot költenek arra, hogy az oldaluk elől legyen a keresőkben.


Tartalomszolgáltatóké a jövő

A kulcsszó alapú keresési szokásaink is gyökeres változáson mennek majd át, mivel a hangalapú keresés révén nagyobb szóösszetételekben fogunk gondolkodni. A keresőoptimalizálás is ebbe az irányba kell elmozduljon, az optimalizálni kívánt oldalak megfelelő tartalommal való ellátása lesz a járható út.

Ezidáig a szakcégek a keresőkbe gyakran beírt szavakra optimalizálták a weboldalakat, azonban – mivel a hangalapú keresés már több lehetőséget kínál az internetezőknek – az internetes keresési szokások megváltoztak, és azokat követniük kell. A hangalapú keresés új lehetőségeket biztosít a tartalomszolgáltatóknak, a blogok szerepe is egyre hangsúlyozottabb lesz. Értesüléseink szerint 2014 elején várható a Google Glass megjelenése a piacon, amelyet szokatlanul nagy érdeklődés követ, óriási kereslet mutatkozik ugyanis az 1500 dollár értékű szemüveg iránt.

Előnyben a helyi cégek

Mivel a Google Glass térben beazonosítható, így annak viselője számára olyan információk kerülnek előtérbe, amelyek az adott helyre vonatkoznak. Ha orvosi rendelőt vagy autójavító céget keresünk a szemüveg segítségével, akkor a legközelebbi ilyen szolgáltató jelenik meg a keresőben, a Google Localnak köszönhetően.

Befellegzett a Facebooknak?

A keresőóriás egy ideje a közösségi média területén is elsőségre törekszik. Az okosszemüveg most lehetőséget kínál erre, ugyanis úgy a Google Maps, mint a Google+ alkalmazás, integrálva lesz a készülékbe. A Facebook és a Twitter lassabban fog futni a szemüvegen, mint a G+, sőt az előbbiek le is merítik hamar a Glasst, így könnyű kitalálni, hogy melyikük viszi majd a prímet.

 

Kakukk melléklet

Pályázat PályázatVideó Videó
Nyerj NyerjLetöltés Letöltés
Partnerek: